contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Er du opptatt av merkelappen?

Lene Gravdal


Jeg er opptatt av merkelappen. Stort sett den som er festet på innsiden av plagget, den som viser hvilket materiale klærne er laget av.

Jeg får ofte spørsmål fra kunder og andre som vurderer å bruke mine tjenester om jeg er opptatt av merkeklær og bare går på butikker som selger dyre klær.

Jeg er opptatt av flere ting når det kommer til klær. Både materialbruk og snitt er viktig for at et plagg skal sitte bra på og se fint ut, det kan du få i ulike prisklasser, men stort sett ikke blant de billigste klærne.

Om du vil ha et plagg med lengre levetid må du ofte legge litt mer penger i det, og jeg er opptatt av å hjelpe folk å handle mer riktig og ikke mer i kjøp, bruk og kast kategorien.

Utifra et økonomisk og miljømessig perspektiv så kan det lønne seg å ha et mer bevisst forhold til kjøp av klær og se på disse som en investering og ikke som en forbruksvare. 

For en tid siden prøvde jeg en genser fra et for tiden veldig trendy merke og prislappen tippet godt over 2000,- da forventer jeg at det er en viss kvalitet på den genseren. Jeg oppdaget fort da jeg fikk den på at den var noe ubehagelig å ha mot huden og da jeg oppdager at ca halvparten av materialet består av akryl bli jeg rett og slett provosert. I dette tilfellet ser jeg hvorfor det er valgt, det er for å få det rette uttrykket ift. den spesielle fargen og ellers uttrykket på genseren. Men jeg vet at straks jeg begynner å bli litt varm så er akryl noe av det verste jeg vet å ha på meg,syntetisk som akryl er. 

så svaret mitt er : Ja, jeg er opptatt av merkelappen!

Men jeg faller jo selvsagt for fristelser til en rimeligere penge jeg og, og jeg har kjøpt plagg fra kjedebutikker i god kvalitet flere ganger som jeg er veldig fornøyd med. 
I jakten på en ny jakke til våren som kunne brukes til flere antrekk falt jeg pladask for denne jakken fra Zara og siden det var en matchende shorts til måtte jeg jo bare ha den og...
....men siden jeg kjøpte denne via nettbutikk hadde jeg ikke sjekket merkelappen og jeg synes det er ganske irriterende da at foret er i acetat..det revner jo tydligvis fort og det verste er at dette syntetiske stoffet puster jo ikke når man blir litt varm i trøya... vanskelig å få bort lukt som setter seg da. Løsningen blir nå å ta ut hele foret...


vanskelig å holde øynene åpne i den norske sommersola

Her er to favorittgensere fra norske Heimigarden, de er laget av den beste kasjmir,under bra arbeidsforhold på Mauritsius og varmer godt i den norske sommeren, samtidig som de ikke blir for varme. Her finner du mer info om de http://heimigarden.com


Et annet av mine favorittmerker er norske iiS Woodling, her er en herlig sommergenser i økologisk bomull, tynn og deilig flettestrikk. Mer info her http://www.iisofnorway.com

I henhold til markedsføringsloven kan jeg opplyse om at jeg ikke er betalt av noen av de omtalte klesmerkene her i dette innlegget, men  jeg har et samarbeid med begge og produktene er sponset.
Jeg har skrevet dette innlegget utifra min interesse for faget og hva jeg ønsker å formidle av mitt ståsted ift. overskriften som inneholder spørsmål jeg ofte får i min jobb som personlig shopper