contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Stylistjobb. Hvem, hva og hvorfor?

Blog

Stylistjobb. Hvem, hva og hvorfor?

Lene Gravdal

Som stylist jobber jeg blant annnet med motesaken i Byen magasinet som utgis på vegne av Stavanger sentrum

Da tema for årets siste utgave av Byen skulle planlegges kom det ønske om å lage en sak om en familie som feiret jul sammen. På den måten kunne vi dekke aldersgrupper vi ikke hadde hatt med i utgavene tidligere i år. Vi valgte en såkalt moderne familie med en farmor, hennes sønn og to barnebarn som feirer jul sammen. Min første tanke som stylist var, så kjekt å få style en voksen dame til motesaken!  Jeg tenkte umiddelbart på Inger Våland i rollen som den damen, og håpet at hun ville takke ja til dette.  Jeg er så glad at hun gjorde det.

Bildet er tatt med mobil av bildet i magasinet, men foto er tatt av Arne Bru Haug for Impress media. Styling av hår og make-up er gjort av Øyvind Wahl Jensen hår og Linda Lura make-up fra VIP frisører.

Bildet er tatt med mobil av bildet i magasinet, men foto er tatt av Arne Bru Haug for Impress media. Styling av hår og make-up er gjort av Øyvind Wahl Jensen hår og Linda Lura make-up fra VIP frisører.

Hvorfor henne?  Ikke fordi Inger for meg først og fremst fremstår som en bestemor. Men, fordi jeg var sikker på at jeg kunne style henne på en måte som får frem hennes skjønnhet uavhengig av hvilke roller hun har i denne settingen og privat.

Målet mitt var å få frem Inger som en flott, voksen festkledd dame på en slik måte at leserne forhåpentligvis først og fremst ser Inger, ikke kun hennes rolle i denne motesaken som bestemor. Bildet av Inger på midtsideplass i bladet er et av mine favorittbilder fra denne utgaven!

Hvorfor? Fordi jeg ser en flott dame som stråler! Hun er vakker, samtidig som hun stråler av levd liv og livsglede. Denne kombinasjonen gjør at klær,tilbehør, hår og make-up ikke kommer i hovedfokus, men blir et supplement som er med på å fremheve mennesket på bildet.

Vi lever i en verden hvor et plettfritt, standardisert og etter min mening uinteressant skjønnhetsideale er det som oftest blir fremhevet i flere glansede magasiner og via sosiale medier. Det er herlig befriende å få lov til å style mennesker av ulik karakter til et magasin som forøvrig ikke er glanset ;-) I den sammenheng kan jeg tilføye at det heller ikke var tilfeldig at jeg valgte Serine til å representere den yngre  delen i denne motesaken. Kontrastene med hennes søte og vakre ansikt til den korte kule frisyren viser en ung kvinne med sin egen stil. Jeg digger det! Siden Serine er frisørlærling, å kan mye om make-up var jeg aldri i tvil om at hun skulle style seg selv slik hun ville trives best.
#Behindthescene bilde tatt med mobilkamera av flotte Serine.

#Behindthescene bilde tatt med mobilkamera av flotte Serine.

Vil du se hele magasinet? Du finner det i butikker og på kafeer i Stavanger sentrum, og snart er det ute digitalt på hjemmesiden til Impressmedia http://www.impressmedia.no

 

PS! For en tid tilbake kom jeg over dette flotte bildet av skuespillerinne Helen Mirren og tenkte wow ! Tenk å få stylet en voksen dame sånn. et fantastisk bilde av en flott dame. For ordens skyld, jeg fant det på Pinterest, det er tatt av Mikael Jansson for Vogue, March 2013

Uansett, dette var min inspirasjonskilde i forkant av denne stylistjobben.