contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Bedriftskulturen hos Lene g.

Lene Gravdal

Lene g. Stylist & Personal shopper er et enkeltmannsforetak. Eller en- kvinne- med- mange- hatter- foretak.

Desember er travle tider hos Lene g. Markedssjefen er skikkelig "på" om dagen, melder seg på så mange julefrokoster som mulig. Hun sier det er viktig å være på bedriftene nå før et nytt år starter og budsjetter settes. Nettverk er så viktig, og det er jo best at sjefen sjøl gjør det, bedriftens ansikt utad. Sjefen har jo sine divanykker.. Hun sier det for tidlig på dagen til å gå ut og mingle for å bygge nettverk, før frokost liksom, i tillegg må hun opp tidlig for å ta på sminketrynet? Iallefall dersom hun skal være bedriftens ansikt utad. Hun vet jo at markedssjefen har rett, i tillegg er det jo veldig kjekt når en først har kommet seg der (har jeg sagt at sjefen er litt av en tidsoptimist ?)  Markedssjefen har funnet ut at Snapchat er en bra markedsføringskanal for Lene g.  Det kunne vært brukt mer til inspirasjon med dagens antrekk ol. Men når sjefen er tidsoptimist og gjerne ikke har bestemt seg for dagens antrekk før to minutter før hun skal ut dørene blir det ikke alltid tid til det. Men det kommer ofte bilder fra klær, tilbehør eller kunder (med deres tillatelse selvsagt :) når Lene g. er ute på oppdrag.

Her er en snap fra en dag sjefen hadde litt bedre tid enn vanlig

Lene g. snapchat; utlogget

 

Og regnskapssjefen da, akkurat når hun vet at sjefen sitter og snakker i telefonen med en kunde kommer hun med en sånn melding på skjermen " husk å betale inn MVA innen i morgen". Bare en påminnelse altså. Yeah right... En dag kom regnskapssjefen på jobb i joggebukse og tøfler! Sjefen bare, "du vi jobber i en bedrift som skal hjelpe andre å kle seg, blant annet til hvilken jobb de gjør! Du kan ikke gå kledd sånn på jobb!" Regnskapsføreren svarte litt tørt " vi kan snakkes igjen når du husker å levere kvitteringene dine i tide" Sjefen ble ganske snurt, mest fordi hun visste at regnskapsføreren hadde rett. 

Noen dager er sjefen plutselig borte midt på dagen? Hun sier hun må jogge da fordi hun satt oppe til sene kvelden for å blogge ...(Hei bloggen!) og at hun har et planleggingsmøte før et stylistoppdrag på kveldstid...ok, er det så krevende da? Ja, svarer hun ganske krast fordi det setter i gang kreative prosesser som er krevende, og denne prosessen er ikke ferdig før oppdraget er utført et par dager senere.  Regnskapssjefen innser at det er bare å ta ut avspasering de dagene iallefall. I tillegg mener sjefen at det går under HMS i bedriften? Som stylist må du kunne løfte mer enn ti kg med alle poser som bæres rundt, foredrag holdes oftest i høye hæler så litt styrke må og til. Sjefen sier hun trenger god kondis så mye som hun snakker med kunder på inn og utpust. Ingen protesterer på det.

Intern kommunikasjon hvordan er den? Det hender den skurrer, det kan ende med doble bookinger. Som sjefen sier, er det nok timer å ta av så går det greit for en dag eller to.

Til neste år må det iallefall på plass en ny vaskehjelp på kontoret (kjøkkenet) det har vært sporadisk med den som har vært i år. Det trengs en som skjønner viktigheten av å starte dagen på et ryddig kontor, og i tillegg passer på at det alltid er nymalt kaffe tilgjengelig. Sjefen er sånn kaffesnobb.. Hun sier at god kaffe skal ta litt tid å lage, og at dette er en veldig viktig del av morgenen på kontoret. 

Kaffen på bildet (med filter;) under fikk sjefen fra Anita som driver A.S.K agency (klesagentur) den falt visst i smak

Lene g. Snap; utlogget
Lene g. snap; utogget

Her har sjefen prøvd seg på en sånn tilfeldig rufsete-på-håret-stil snap, fordi jeg har hjemmekontor. Stylisten bemerket at hun nok har vært litt kjapp med sminken der, #øyenbrynalarm!

Markedssjefen er opptatt av å bruke mye av det bedriften foretar seg som en del av markedsføringen. Hun mener til og med at julebord kan være en del av det, vise utad at her i denne sjappa går det bra. Sjefen sier at hun heller vil bruke adventstiden på å feste sammen med gode venninner. Markedssjefen vet jo at sjefen uansett ikke kommer til å klare å holde kjeft om jobben sin så det går nok fint :) I tillegg kommer hun helt sikkert til å snappe om det..

Lene g. er foreløpig ikke på jakt etter flere medarbeidere, men når den tid kommer så vet dere iallefall litt om bedriftskulturen her. 

Ha en fin dag!