contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Foreningen for kvelds, øl og champagne

Lene Gravdal

Fra en tid da en photoboot het fotokiosk, du fikk maks tre muligheter å smile til kamera, vi lå i telt på festival og ingen av oss hadde mobiltelefon, så det var bare å vente ved teltet om vi hadde splittet lag. 

Fra en tid da en photoboot het fotokiosk, du fikk maks tre muligheter å smile til kamera, vi lå i telt på festival og ingen av oss hadde mobiltelefon, så det var bare å vente ved teltet om vi hadde splittet lag. 

"Jeg må skynde meg hjem etter jobb, må rydde, vaske og lage mat, må finne på noe nytt så jeg ikke servere det samme "! Skal ha forening i kveld
" Jeg er sååå trøtt, vi hadde tre retter, og drakk kaffe altfor seint, fikk ikke sove da jeg kom hjem!" Jeg var i forening i går

Hørt dette før? Det har jeg, flere ganger rundt et lunsjbord på jobb.

I går hadde jeg besøk av to av mine beste venninner. Vi har en forening, ja vi er bare tre stykker. Utgangpunktet for at vi som venninner dannet en forening var den enkle grunn at vi som de fleste andre har travle hverdager og dannet en lavterskel forening.

Hva er det? Vi møtes, det er det viktigste.

Noen ganger møtes vi i festlige lag, ofte sammen med andre kjekke venninner å drikker øl eller champagne. Men de gangene vi har "skikkelig" forening, for at vi ikke skal springe halve dagen og stresse mer enn nødvendig så forventer vi kun at den vi kommer til disker opp med kvelds ( Lokalt uttrykk? det står for kveldsmat.) Det er så fint, da kan du ha forening hjemme rett etter ungene har lagt seg, uten å stresse på forhånd. Har du bakt rundstykker, helt topp, har du kjøpt inn en ny te, kjekt, men det viktigste er at det finnes noe sjokolade til litt utpå kvelden, det er obligatorisk:-)

De fleste ganger varer ikke foreningen vår mer en 2-3 timer , det er jo ikke nok, men det er bedre enn ingenting. i tillegg slipper den som har foreningen å holde på å sovne etter dagens maraton for å få alt på stell. Ingen sitter og tenker på at de snart burde gå hjem fordi barnevakten venter, men vil ikke si noe, men gir beskjed om at nå må jeg faktisk hjem og ingen blir sure for det. Vertinnen sier at, nå må dere faktisk gå, jeg må opp tidlig, event. minstemann våkner kl 5 så.. ja dere vet, og ja vi vet :-) 

I går hadde jeg litt bedre tid enn ellers, leiligheten var ren og pen, blomster på bordet, alt på stell ;-)  Jeg hadde lovet Weronicha og Marthe at jeg skulle lage en ny rett. Hvorfor? Fordi jeg er veldig glad i å lage mat (fact; et år på kokk og servitør) men, kjekkest er det å lage noe nytt til de man er glad i.  Jeg gledet meg til dette  i går, fordi jeg hadde tid! Det ble ikke spesielt nyskapende, jeg gikk for vegetarlasagne, jeg har fått servert en veldig bra versjon selv, og fant en oppskrift jeg tenkte var verd å teste ut.

Jeg er som kjent en tidsoptimist (visste du at vi har 70 sek i et minutt?) så det ble varmt rundt grytene da jeg satte igang, jeg kom i mål i tide. Vel vitende om at mine venninner ikke kom før tiden. Det er et stykke fra Madla til Bryne (ca 30 min), i tillegg tok de turistruten, den langs sjøen, men den er jo den fineste :-)

Gårsdagens tema var som vanlig en oppdatering om ungene, nå har de blitt litt eldre og forskjellen i alder er så stor lengre. Det er veldig kjekt med tanke på å møtes oftere sammen med de og.

Mest av alt var temaet , Weronicha skal gifte seg senere i sommer! Alle hjerter gleder seg, det blir veldig stas! Weronicha sin brudekjole er heldigvis vel i havn så gårsdagens tema ble Marthe sitt antrekk, hun er en av forloverne. Marthe har og kjolen på plass, da jeg så bildet av den kom jeg til å tenke på skoene jeg brukte da jeg var forlover for min barndomsvenninne Julie. Vi kom frem til at de passer perfekt til Marthe sin kjole, og enda bedre, de er mye finere på foten hennes enn min (det er en grunn til at jeg ikke har brukt de så ofte)  For min del har jeg klar hårfrisyre og sko, fortsatt ikke konkludert med kjole, men det er jo lenge til 1.august :-)

Det blir et "behind the scenes" blogginnlegg om bryllupet til Weronicha fra kjoleprøving, kjapt innom utdrikningslaget og til den store dagen, og hun blir selvsagt en aldeles fab! brud.

1. påskedag 2014. Weronicha inviterte meg og flere venninner på Cafe`. Så kom plutselig Marthe hjem fra påskeferie og vi var samlet alle tre uten at det var planlagt, det er som kjent de beste stundene. Sammen med flere andre kjekke venninner ble det ingen Cafe`tur, men en utepils til nattklubb tur :-)

1. påskedag 2014. Weronicha inviterte meg og flere venninner på Cafe`. Så kom plutselig Marthe hjem fra påskeferie og vi var samlet alle tre uten at det var planlagt, det er som kjent de beste stundene. Sammen med flere andre kjekke venninner ble det ingen Cafe`tur, men en utepils til nattklubb tur :-)

Vegetarlasagne under arbeid 

Vegetarlasagne under arbeid 

Weronicha

Weronicha

Marthe

Marthe

" Forloverskoene" For flere også kjent som skoene som ble stjålet fra Carrie i Sex & the City under en barnebursdag hvor hun måtte sette skoene fra seg i gangen

" Forloverskoene" For flere også kjent som skoene som ble stjålet fra Carrie i Sex & the City under en barnebursdag hvor hun måtte sette skoene fra seg i gangen

NB! Trykk på den understrekte teksten som dukker opp på svart skjerm her, så kommer denne filmsnutten i et eget vindu :-)