contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Basisgarderobe; Jeans

Lene Gravdal

Jeans, et plagg som er elsket og hatet! Elsket når vi finner den perfekte jeansen og hatet når vi ikke gjør det. Dette er et plagg som inngår i basisgarderoben til de fleste kvinner, men ikke alle. Når jeg skriver denne serien om basisgarderoben er det for å gi dere tips til plagg som kan være bra å ha i den, men det er ikke alle tips som passer for alle. 

Itś not science

Itś fashion

Det å finne en jeans som passer perfekt.., jeg må innrømme at det er et av de vanskeligste basisplaggene å kjøpe til både kunder og meg selv. Det er ikke fordi det ikke finnes et godt utvalg av jeans, men det er fordi det fort kan ta litt tid å prøve jeans for å finne den rette. 

Det finnes flere generelle tips og råd på feks. hvilke lommer som passer til hvilken type bakdel osv. I tillegg har høyden på jeansen betydning for hvordan den vil se ut etter bredden på hoftene. Den bør og være i rett tykkelse så den sitter fint og ikke krøller seg for mye rundt legger og lår.Til slutt skal du jo like både fargen og vasken på jeansen... På bakgrunn av det jeg har nevnt her tenker jeg at råd og tips tilpasset ulike kroppsfasonger, rumpe, hofter, lår, legger ol.  er vanskelig å gi bra generelle råd om siden ingen av oss passer inn i standardiserte fasonger.

Jeg gir dere derfor heller noen generelle råd

Baklommer;

  • Dersom det er for stor avstand mellom lommene vil rumpa se bredere ut
  • Sitter lommene for høyt oppe vil rumpa se lengre ut
  • Stor lommer får rumpa til å se mindre ut, og omvendt 
  • Vil du gi rumpa et løft, gå for lommer som sitter tett og lavt
  • Er jeansen for lav i livet vil den gi illusjon av bredere hofter, å motsatt. er jeansen for høy i livet vil ofte lommene sitte høyere oppe, å rumpa ser lengre ut.

Her var noen generelle gjengangere av tips, ta de med deg på jakten etter din perfekte jeans, men du bør være innstilt på at du må prøve flere :-)

Mine favoritter

For tiden har jeg to favorittjeans og jeg skal vise dere hvilke det er, å ulike måter å style disse på. Jeg håper du får noen tips og finner inspirasjon til å style nye antrekk sammen med dine favorittjeans.

I fjor sommer begynte jeg å bli passe lei skinny jeans (kanskje noe med temperaturen i fjor sommer ?;-), å samtidig begynte 70 talls bølgen å blåse over motebildet, med den kom flare jeans , eller slengbuksen tilbake som det heter på godt norsk. Jeg er veldig glad for at både rette jeans, boot cut og flare jeans er tilbake i motebildet, å at det er mulig å få tak i.

Både flare jeans og boot cut er flatterende fasonger for flere av oss. Dersom du har brede hofter eller stor overkropp og smale bein er boot cut modeller en fin måte å skape en fin balanse i silhuetten på.

Min basic favoritt jeans 

I sommer var det på tide for meg å kjøpe meg en ny basic jeans, en som man kan "bruke til alt". Jeg prøvde noen merker jeg ikke har prøvd til meg selv før, men det var ingen jeg likte 100%. Jeg endte opp med en jeans fra Acne (igjen), men denne gang en ny modell, og med en ny type lommer. Dersom jeg skal ta hensyn til at jeg er smalere over hoftene enn skuldrene så bør jeg bruke jeans som er lave i livet for å gi inntrykk  av at jeg har bredere hofter, og dermed skape en illusjon av en timeglassfigur. Min basic jeans vil jeg helst ha så høy i livet at den når til rett under navlen, det trives jeg best med, så sånn ble det. Jeg har alltid likt godt jeans som er litt rocka i fargen. Mørkere jeans kan lettere brukes til mindre formelle jobbantrekk og.  Min nye jeans er passe høy i livet, rett farge, baklommene er skråstilte og den er rett i leggene, ikke helt skinny nederst. Perfekte. For meg.

Her har jeg stylet min nye favorittjeans til fest, jobb og fritid

Kledd til fest!

Dersom du har en jeans du er fornøyd med, er det lettere å style den til fest.  Som overdel har jeg brukt en kimono jeg kjøpte for flere år siden, klippet den av på lengden, å bruker den som topp til jeans eller skjørt. Til belte bruker jeg et silkebånd, og mine høyhælte favoritter fra denne sommeren. 

Jeans
Jeans

Kledd for jobb!

Høyhalset genser er trendy i høst. Sammen med en dressjakke er du både kledd og varmere enn med en skjorte eller bluse inni. Lange støvletter tilfører antrekket et snev av 70 talls følelse og gjør jeansen litt stiligere.

jeans

Behagelig kledd for fritid!

Bytt ut høye hæler med sneakers , trang genser med behagelig kasjmirgenser.

Jeans

Min favoritt flare jeans

I vinter kjøpte jeg meg en flare jeans, eller på godt norsk,  dongribukse med sleng. Siden jeg ikke er så høy er det viktig at jeansen er smal i lårene, da vil den virke forlengende (med høye hæler selvsagt). Jeg fant en fin fra MiH som har den mørke blå fargen jeg var på jakt etter, den er passe lav i livet, det går fint at den er lavere i livet siden den er såpass myk i stretchen og veldig behagelig. Utfordring med å være lav å bruke flare jeans er lengden, det blir aldri like fint å legge den opp, selv med originalsøm (iallefall ikke når jeansen er i tynn stretch). Det endte med at jeg klippet den av til den passer de høyeste skoene jeg pleier å bruke den til.

Jeg har stylet mine flare jeans her på to måter, til begge antrekk har jeg valgt overdeler som er smale i snittet  eller tynne i stoffet så det blir en fin kontrast til vidden i buksen. Et til hverdag og et til finere anledninger, begge inspirert av 70 tallstrenden vi ser i motebildet nå.

jeans
jeans

Håper du fikk noen tips og inspirasjon til å style dine favorittjeans!