contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Høstkledd på kontoret

Lene Gravdal

Jobbantrekk. Det er vanskelig å lage èn sak som omfavner alle type jobber og kleskoder. 

Her viser jeg her litt ulike tips til jobbantrekk dersom du har en jobb hvor du ikke bruker jeans så ofte på jobb. Jeg har selv lang erfaring fra jobb i bank så min tilnærming til jobbantrekk er preget av det. 

Nå er det høst, å snart vinter, min erfaring er at det ofte blir kaldt å sitte mange timer på kontor. Da er det ennå vanskeligere å kle seg noenlunde formelt og samtidig varmt...Et godt tips er å bruke undertøy i tynn ull og silke, feks kasjmir og/ eller silke. Ofte er det varmere å kle seg i skjørt eller kjole dersom de er i tykkere materiale, enn bukser. Under skjørt og kjole kan du ha en tykk strømpebukse. MIn favorittstrømpebukse er en fra Calvin Klein, den selges her i området på Dick & Daisy og Mrs.Capone

Trender i årets høstmote omfavner blant annet ponchoer, omslagsjakker og caper, plagg som er fine og varme til bruk på kontoret.

Tips; Skal du kjøpe deg varme plagg så husk å sjekke den viktigste merkelappen, den som henger på innsiden av plagget! Det er dessverre mye både dyre og rimelige "ullplagg" å få kjøpt hvor mesteparten består av akryl! Akryl er syntetisk og puster ikke, det kan fort bli klamt og ubehagelig i en varm genser av akryl. 

Basisantrekk, pologenser og skjørt i ulljersey

                                                                                 Begge deler er fra iiS Woodling, denne sesongen

Dette er mitt favoritt basisantrekk. Jeg er veldig glad at pologensere er tilbake i motebildet, denne er varm og god, fint snitt og passe lengde så den kan brukes både utpå og nedi. Skjørtet er i samme herlige kvalitet, med strikk i livet , lengden kan tilpasses etter antrekk og anledning. 

 

Her har jeg stylet basiantrekket med en dressjakke. For å bryte opp det sorte har jeg brukt et knytebelte i grå ull rundt dressjakken. Gøy med pologenser, kan lage bobfrisyre uten å klippe håret :)

             Dressjakken er fra Sand for to år siden. Skoene likeså, de er fra Vagabond. Beltet kommer fra en drakt mormor hadde 

             Dressjakken er fra Sand for to år siden. Skoene likeså, de er fra Vagabond. Beltet kommer fra en drakt mormor hadde 

Stilig, enkelt å praktisk å ha en poncho eller omslagsjakke tilgjengelig på jobb om du begynner å fryse. Style den gjerne med belte i livet. Den er og fin som ytterjakke på finere høstdager eller under en tynn regnponcho.

                                                                                   Poncho - jakke fra iis Woodling denne sesongen

                                                                                   Poncho - jakke fra iis Woodling denne sesongen

Denne genseren er passe kledd, fint snitt, varm og god. Like fin til både skjørt og bukse. For kaldere dager er det fint å style den med en tynn sort pologenser inni. Et lite silkeskjerf i halsen kan og løfte et antrekk med den fine båthalsen.

ullgensenser og skjørt fra iiS Woodling denne sesongen. Smokingbukse i ull fra Sand for to år siden.

ullgensenser og skjørt fra iiS Woodling denne sesongen. Smokingbukse i ull fra Sand for to år siden.

Jeans på kontoret

Pologenser, skjerf fra Becksøndergaard (lånt hos Simone på Bryne) Flare jeans fra MiH fra i vinter, skinnbelte kjøpte min mor på 80 tallet.

Jeg digger denne pologenseren i tynn ull jeg fant på Simone, den er mørke blå med sorte dotter på, passer til både jeans, skjørt og dressbukse. Jeansen har jeg stylet med pologenseren, et tofarget skjerf med belte i livet blir det som en vest. Varmt og litt mer kledd.

På bildene under har jeg brukt pologenseren for å brekke av et antrekk i helt sort. Skjørtet er i såkalt scubastoff, det gir fin fasong og bryter med stoffet det tynne ullstoffet som er i dressjakken. Jeg bruker flate snøresko med kraftigere sole, antrekket er både kledd og trendy.

                                                                           Pologenser, skjørt fra Boss Orange (lånt hos Simone)

                                                                           Pologenser, skjørt fra Boss Orange (lånt hos Simone)

                                                Digger disse skoene fra Laura Bellariva! God på er de og :) (lånt hos Simone)

                                                Digger disse skoene fra Laura Bellariva! God på er de og :) (lånt hos Simone)

Bruker du dress på jobb? Bytt ut skjorten med en tynn pologenser i ull :) 

Håper du fikk noe inspirasjon til hvordan du kan kle deg på jobb i høst!

PS! Jeg er ikke sponset av noen for å skrive dette innlegget. Klærene fra iiS Woodling er sponset. Klær og sko fra Simone er lånt for anledningen