contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Hva har livet lært deg Lene?

Lene Gravdal

I fjor på denne tiden fikk jeg spørsmålet ”hva har livet lært deg Lene?” Jeg ble egentlig både sint og frustrert. Det var altfor sent på døgnet å svare på et så omfattende spørsmål, i tillegg hadde det vært en høst og en desember med nok en gang et møte med egen udødelighet som fremkalte sårbarhet og usikkerhet. For snart åtte år siden hadde jeg en åpen hjerteoperasjon hvor det ble fikset på konstruksjonen av hjertet mitt. Kort fortalt,jeg ble født med tre hull i hjertet, de ble ikke oppdaget før jeg var 31 år og hadde født to barn. Jeg hadde levd med ca 40% mindre oksygenopptak enn normalt. Etter en vellykket operasjon ble det selvsagt et nytt liv for meg, hvor både fysiske og mentale grenser ble testet på nytt.

I 2015 merket jeg en endring i energinivået, utover høsten ble det merkbart tyngre å jogge, det kjentes ut som jeg ikke fikk nok oksygen, jeg kjente generelt jeg trengte mer søvn og hvile. Det viste seg å stemme, i desember fikk jeg vite at de tre hullene som ble fikset på ikke er like tette som før, oksygenopptaket er noe mindre. Jeg visste at det var en endring før jeg gikk til kontroll så jeg hadde med meg en god venninne. En sufflør som legen (han var fra Bergen derfor trengtes det en sufflør :) så fint kalte henne. Det var både spesielt og fint å ha med noen som fikk se hjertet mitt via ultralyd. Som legen på sykehuset sa; ”du har en interessant konstruksjon på hjertet ditt, men det gjør jobben sin og du kan springe maraton om du vil, det vil bare ta litt lengre tid å restituere seg etterpå.” Maraton er langt fra målet for min løping, for meg handler det om vedlikehold av hjertemuskel, naturopplevelser og en fin måte å tenke ut nye ideer og sortere oppgaver relatert til tekst. Men det er jo fint å vite at det teknisk sett er i orden.

2016, et nytt år og en ny balanse måtte opprettes mellom jobb, familieliv, trening og fritid. For meg personlig ble 2016 et år hvor jeg har fått testet ikke bare min egen vilje, men og viljen hos familie og venner. Jeg er heldig, for den er laget av bevernylon hos alle, takk <3! 

Det siste året har vært fullt av både gamle og nye menneskemøter, dannelse av nye nettverk både privat og jobb. Øyeblikk med morsomme, gode og spontane opplevelser sammen med familie og venner og ikke minst kunder.

Jeg har i løpet av året blitt enda mer opptatt av, og bevisst på spørsmål og fakta som omfatter tekstilbransjen og det som blir omtalt som tekstilfloken. Jeg er oppvokst i en tid hvor fast fashion har etablert seg, og i et stadig økende tempo har gitt flere av oss forbruksvaner som ødelegger for oss alle... I denne prosessen har jeg også blitt mer oppmerksom på en del andre globale utfordringer vi står overfor.

Fordelen med å være grunder (2016 var mitt første år uten fast jobb ved siden av) er at man blir tvunget til å være en mer bevisst forbruker, ulempen er at flere av de grønne løsningene koster mer. Jeg skulle helst kjørt en el-bil, spons anyone ;)? 

Det positive er at jeg har møtt flere gode mennesker med positive holdninger og store visjoner for å bidra til å løse de 17 globale målene og gjøre dette med en positiv vinkling. Se opp for Global Goal Games, grunnlegger Sara Fosstvedt som ønsker at vi skal konkurrere om bli best i å løse de 17 globale målene. "The vision of Global Goal Games is to move the mases, engage the corporations, and inspire governments, making it both fun and profitable to reach the UNs 17 Sustainable Development Goals". 

Global Goal Games er rett og slett OL i bæredyktighet, et OL alle kan delta i og ikke minst alle har utbytte av

Global Goals

Min kunnskap gjør at jeg er mest opptatt av å gjøre noe for å bidra til å løse punkt 12. Jeg har noen ideer, og har lyst å danne et lokalt team her i Rogaland. Foreløpig jobber jeg på forarbeid stadiet, hvem er gira på å være med, hvordan og hva kan vi gjøre ? Og selvsagt må vi ha med Rogaland fylkeskommune på dette.

Romjulslektyre;  veldig kult at denne  boken er skrevet av Inger Dybvig Kenobi som er fra Stavanger. Boken er så utrollg bra skrevet med humor og fakta, mye å kjenne seg igjen i, spesielt for oss som vokste opp med Sex&the city som seriemaraton. Utdrag fra denne boken :  Trends; "Thanks to the fast - fashion industry, we now have a trend carousel that acts like it´ś on a diet of crack and Red Bull. this carousel is gathering speed as we speak, spinning faster and faster, spitting out more and more clothes. Stores like H&M and top hop now receive new inventory every single week. Let me repeat that : every single week! In my opinion to call that a trend would be like mistaking a Twitter feed for a book. Words like burst, flick and fling feels like a lot more appropriate. - " Considering how short our fashion cycles have become, you can almost pinpoint the exact month something was bought, which will be great for future archaeologists. `Look! An owl-print blouse! That dates this settlement back to May 2012. Quick! Get National Geographic on the phone!´

Tilbake til de globale målene og hvordan konkurrere på en gøy måte. Med inspirasjon og referanser fra boken ovenfor har jeg noen ideer til å finne på noe gøy for å fronte slow fashion enda mer, og alle som vil kan delta. 

Act local, think and act global!

2016 du kan gå å legge deg nå.

2017 du er varmt velkommen !

PS! Ang. hva livet har lært meg,  det er fortsatt et omfattende spørsmål, men en ting, at vi aldri må stoppe opp å lære i livet, det er noe av det som gjør livet så flott :)