contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Blog

Sur start på dagen!

Lene Gravdal

Jeg er en av mange som er avhengig av en god kopp kaffe på morgenen for å våkne. Jeg har heller aldri hatt noe mål om å endre på den vanen.

For en stund siden fikk jeg tips om å drikke sitronvann til frokost fordi det var bra for så mye. Jeg testet det ut, bare med kaldt vann, synes det var ok, men ikke mer, å glemte det ut.

Så kom jeg over en bloggpost om noen som hadde sluttet! ? å drikke kaffe på morgenen etter å ha drukket lunket sitronvann over tid. Jeg tenkte egentlig mest tilbake på alt jeg hadde hørt om hva dette enkle rådet kunne gjøre for helsa, og ikke minst gi en frisk start på dagen. Nå var det på tide å teste det ut igjen, denne gang med kokt vann.

Min rutine er, jeg koker vann straks jeg har stablet meg på beina om morgenen. Mens jeg dusjer, pusser tenner ol. har vannet blitt sånn passe lunket, jeg skviser en halv sitron i å drikker. Det er ganske surt, men jeg merker at det gir en frisk start bokstavlig talt. 

LENE G. blogg

Her er 10 punkter jeg fant via veien til helse, der kan lese mer om de punktene.

  1. Bidrar til å bedre fordøyelsen
  2. Virker vanndrivende
  3. Stimulerer imunsystemet (masse c vitaminer i !) 
  4. Balanserer PH verdier
  5. Renser huden ( foryngende effekt, det er jo fint, men ungdomskilden kommer som kjent ikke fra et "ungt" utseende ;)
  6. Tilfører energi og gir godt humør ( det må nok mer til enn en sur sitron når det kommer til hva som påvirker humøret vårt ;) men det er et positivt bidrag uten tvil )
  7. Virker helbredende ( Det har nok ikke snåsamanneffekten, men det hjelper på å holde skjelettet friskt )
  8. Gir frisk pust! ( litt sterkt for tennene, lurt å pusse tenner før, eller en god stund etterpå) 
  9. Hydrerer lymfesytemet
  10. Bidrar til vekttap
LENE G. blogg

Hva gjør det egget i bildet?

Jeg har lest, å forstått det sånn at et egg til dagen inneholder alt det du trenger av vitaminer og mineraler i løpet av en dag, unntatt c vitaminer. Jeg spiser minst ett egg til dagen, å blir faktisk aldri lei, så sammen med varmt sitronvann  dekker jeg opp mitt daglige behov av vitaminer og mineraler? Jeg tenker det er genialt enkelt :)

LENE G. blogg
LENE G.blogg

Bruk opp resten av sitronen! Hudpleie fra kjøkkenbenken er noe jeg liker godt, nok et eksempel på å bruke opp maten. Det er nok igjen av både sitronsyre og litt kjøtt til å lage en enkel ansiktspeeling. Med litt flytende honning på sitronen får du en peeling som gir fuktighet fra honning og sitronen reduserer mørke flekker og rynker. Huden kjennes ren og frisk ut etterpå

LENE G. Blogg

Dagens kaffe nytes litt senere på dagen, ti minutters pause i sola med en kopp kaffe er ganske greit :) 

 

Ha en fin tirsdag og GOD PÅSKE!