contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Podcast

03. Fra moteredaktør til etikk og miljø

Lene Gravdal

Enlight286.JPG

I samtale med Tone Skårdal Tobiasson journalist, forfatter og norsk ull entusiast

Da jeg vokste opp i Norge på 80 - og 90 tallet var det begrenset tilgang på nyheter fra moteverden, ingen internett, få tv kanaler, men vi hadde magasinet Tique.

I flere år hadde jeg en variert samling blader i en kiste, Donald Duck, Topp og Tique. Tique var for meg et vindu inn i en spennende og utilgjengelig verden av designere og de flotte kreasjonene de designet. Den gang var det to sesonger i året, sommer og vinter. Det var mer mote og mindre trend. Mote er noe som varer i et tiår eller fler, mens trender er mer flyktige og kortsiktige.

For meg som vokste opp på et lite sted, og den gang da lille moteverden i Norge utenfra var det en person jeg alltid har har sett på som som en veldig kunnskapsrik personen, tidligere redaktør /eier av Tique Tone Skårdal Tobiasson. I tillegg er noe av det jeg husker best, et bilde av Tone i Tique som møtte selveste Valentino (minnet spilt meg et puss;) hør etter på introen.

Tique ble historie for 12 år siden, og Tone har bla. jobbet med organisasjonen NICE for å inspirere mote og merkevare klær til  å omfavne bærekraftige løsninger basert på en ekte helhetlig tilnærming til naturen.

Etter at jeg i 2015 ble mer og mer opptatt av slow fashion og alt det innebærer er jeg veldig glad for å finne kunnskap og påfyll via de artikler Tone skriver om temaet, ofte i samarbeid med Ingunn Klepp ved SIFO (forbrukerforskningsinstituttet)

Kunnskapen og perspektivet er interessant, men også måten Tone skriver på. I denne episoden snakker jeg med Tone om hennes engasjement, spesielt for norsk ull, hvorfor og hvordan det begynte.

Enlight287.JPG

Denne høsten har Tone S.Tobiasson og Ingun Klepp vært på turne med foredrag ifb. med utgivelse av boken Norsk strikkehistorie