Lene Gravdal

View Original

02. Fra havforsker til klimaforsker

Your browser doesn't support HTML5 audio

02. fra havforsker til klimaforsker Lene G. - stylist med grønt hjerte

De aller fleste har fått med seg at havet vårt oversvømmes av plast, færre vet at en stor del av mikroplast i havet kommer som avfall fra klærne våre. Under konferansen  “plastikk fantastisk” i regi av Fredrik Hermansen minnefond i fjor holdt jeg foredraget mitt “fra fast fashion til slow fashion, utfordringer og muligheter.” Der ble jeg kjent med Cecilie Mauritzen, fysisk Oseanograf, som har spesialisert seg i storskala havstrømmer og klimaendringer
Hun har utforsket Atlanterhavet fra ekvator til Arktis, og den siste ekspedisjonen hun var med på var i Stillehavet — på en balsaflåte!
Cecilie var medlem av FNs klimapanel fra 2004 til 2013. Hun er medlem av Regjeringens Teknologiråd og det norske Vitenskapsakademiet.

Etter et felles intervju i NRK Rogaland ifb. med konferansen, samt hørt hverandres foredrag så vi fort at vi hadde en del til felles, og noe å lære av hverandre. Kampen mot mikroplast og dens opphavskilde.

Før radiointervju, but first let´ś take a selfie!

I denne episoden snakker jeg med Cecilie om bla. mikroplast, hvordan det er å være forsker på et så aktuelt område , og om hvordan det var å være forskningsleder for en “Kon- Tiki 2” flåte!