contact us

Use the form on the right to contact us.

You can edit the text in this area, and change where the contact form on the right submits to, by entering edit mode using the modes on the bottom right.


Stavanger
Norway

+47 900 15 592

Rådgiver og Foredragsholder. Norway

Enlight.png

Podcast

02. Fra havforsker til klimaforsker

Lene Gravdal

podcast -stylist med grønt hjerte

De aller fleste har fått med seg at havet vårt oversvømmes av plast, færre vet at en stor del av mikroplast i havet kommer som avfall fra klærne våre. Under konferansen  “plastikk fantastisk” i regi av Fredrik Hermansen minnefond i fjor holdt jeg foredraget mitt “fra fast fashion til slow fashion, utfordringer og muligheter.” Der ble jeg kjent med Cecilie Mauritzen, fysisk Oseanograf, som har spesialisert seg i storskala havstrømmer og klimaendringer
Hun har utforsket Atlanterhavet fra ekvator til Arktis, og den siste ekspedisjonen hun var med på var i Stillehavet — på en balsaflåte!
Cecilie var medlem av FNs klimapanel fra 2004 til 2013. Hun er medlem av Regjeringens Teknologiråd og det norske Vitenskapsakademiet.

Etter et felles intervju i NRK Rogaland ifb. med konferansen, samt hørt hverandres foredrag så vi fort at vi hadde en del til felles, og noe å lære av hverandre. Kampen mot mikroplast og dens opphavskilde.

 Før radiointervju, but first let´ś take a selfie!

Før radiointervju, but first let´ś take a selfie!

I denne episoden snakker jeg med Cecilie om bla. mikroplast, hvordan det er å være forsker på et så aktuelt område , og om hvordan det var å være forskningsleder for en “Kon- Tiki 2” flåte!

 

01. Fra fast fashion til slow fashion

Lene Gravdal

Podcast - Anja Stang. Copyright Lene Gravdal

Instagram er en fin community for å bygge nettverk rundt felles interesser.

Jeg hadde jobbet med slow fashion siden 2015 å kjente meg ganske alene om det, iallefall i Stavanger området. I fjor vinter ble jeg kjent med Anja Stang på instagram via vår felles interesse for slow fashion og en mer bærekraftig livsstil! Etter å ha truffet Anja noen ganger, in real life viste det seg fort at vi er som Anja beskrev i en bloggpost green soul sisters, med mange felles referanser.

Anja er motejournalist, stylist og tidligere moteredaktør for Stella og PS:Magasin. I dag er Anja en Greenfluencer og driver nettmagasinet Green House

Anja vil inspirere oss til å ta grønnere valg med å introdusere oss lesere for spennende mennesker, ideer og produkter. Her deler hun sine beste tips til naturlig mat, velvære, interiør, klær og tilbehør – for store og små.

På podcasten i dag skal vi snakke om vår felles interesse for slow fashion, hva betyr det? Og det motsatte fast fashion, hva betyr det for oss i dag, hva har det betydd tidligere?

Ikke minst skal vi gi dere lyttere gode tips til hvordan du kan forenkle hverdagen din med bruk av klær samtidig som du sparer både tid, penger og miljø!